Kleurrijke expositie van Sabien Westerhof!

Sabien Westerhof exposeert in D’n Bogerd

Meer dan 40 jaar schildert Sabien Westerhof  en vindt daar veel voldoening in.  Ze houdt van kleuren en dat is te zien op de overzichtstentoonstelling van ruim 30 schilderijen in de d’n Bogerd te Druten.

Haar kennismaking met olieverf, acrylverf en aquarelleren begon eerst in het creatieve  gezin.  In 1975 volgde zij in Amsterdam teken –en aquarelcursussen. Daarna volgden lessen in olieverf –en acryl technieken.

Mede door zich, na de verhuizing naar het land van Maas & Waal, aan te sluiten bij de amateur beeldend kunstenaars vereniging  “Het Paulusgilde” in Winssen heeft zij zich breed kunnen ontwikkelen en nog steeds is het opnemen, leren,  laven en deelgenoot maken met elkaar van “de Kunst” een uitdaging.

Ze houdt van sprekende kleuren.  Niet een omlijnd idee. Gewoon beginnen.. midden in het landschap staan. Als het weer het toelaat buiten, aan de  rivieren of elders in Nederland.  “Ieder jaar in Frankrijk met een groepje van 12 personen schilderen; of een weekend ergens op een van die mooie plekjes in Nederland!”

“Beginnen met een potloodschets, daarna een snelle opzet op doek een schilderij opbouwen in kleur en gevoel met als ondersteuning de schetsen en/of de aquarelstudies;. Heerlijk is het om zo te werken . Landschappen, bloemen, naaktfiguren;  er ontstaat wel altijd een figuratief schilderij, abstract werken past niet bij mij.” Het impressionisme is o.a. haar inspiratiebron.

Ook heeft zij een aantal sculpturen gemaakt uit marmer, speksteen, en ander materiaal, waarin haar plezier en creativiteit naar voren komen.

Bij deze nodigt Sabien iedereen uit haar werk in deze  kleine overzichtstentoonstelling  in de maanden december en januari  in Cultureel Centrum d’n Bogerd te Druten  te komen bekijken . Van Harte Welkom!