expositie Jean van Roon in d’n Bogerd

Vanaf 5 juni

Jean is een markante, eigenzinnige en belezen man met een brede belangstelling, die de kans niet voorbij zal laten gaan om zijn mening over van alles en nog wat te delen.

Mijn eerste kennismaking met het Land van Maas en Waal was tijdens mijn militaire diensttijd. Overnachten in het oude kerkje van Horssen.Na mijn eindexamen in 1987 besloot ik om naar het Land van Maas en Waal te gaan voor ontspanning en om te kijken hoe het er uit zou zien. Die avond had ik al besloten om het gebied tenminste één jaar te volgen. Dat is langer geworden, ongeveer tien jaar. In de loop der tijd had ik kennis gemaakt met Johan van Os, Hans van Leeuwen (supermarkt) en was ik lid geworden van de historische vereniging “Tweestromenland”. Gedurende enkele jaren reed ik voor dag en dauw naar Druten voor de Leste Mert. In diverse boeken van Johan van Os zijn foto’s van mij opgenomen. In Rotterdam had ik één van mijn eerste exposities met foto’s van het Maas en Waalse. Daarna volgden exposities in o.a. Puiflijk en Druten.