Agenda van D’n Bogerd

Guido Weijers - Masterclass Geluk

Guido Weijers - Masterclass Geluk

Vrijdag 6 maart 2020

Vergeet alle zelfhulpboeken over geluk. Neem afscheid van zelfbenoemde geluksgoeroes. Stop met mindfulness, yoga of meditatie! Guido blijft ver weg van zweverig gedoe en belicht de wetenschappelijke kant van geluk. Wat is geluk concreet? Waarvan worden we gelukkiger? We beloven geen 'cabaret'. Wel garanderen we dat u met meer inzichten en geluk naar huis gaat dan u bent gekomen.

Houwtjetouwtje - Vos schept op

Houwtjetouwtje - Vos schept op

Zondag 8 maart 2020

Uit de keuken van Vos komen de heerlijkste geuren. Hij is een verrassing aan het koken voor zijn vrienden. Als Vos even weg is werpt Haas stiekem een blik in de pan. Vos is woest! Hij wil geen eten uit blik, hij kookt alleen maar met verse ingrediënten! Een vrolijke voorstelling met veel humor en opzwepende muziek, waarin de meest onverwachte personages opduiken.

Veldhuis & Kemper - try-out

Veldhuis & Kemper - try-out

Dinsdag 10 maart 2020

Bij het maken van hun vorige programma gooiden zij het roer om. En hoe! Het resultaat? Prachtige recensies, uitverkochte zalen, lyrische reacties van het publiek en een schitterende nominatie voor de belangrijkste cabaretprijs De Poelifinario. U snapt, de ingeslagen weg smaakt naar meer. Hoe dit zal uitpakken dat weten de heren Veldhuis & Kemper nog niet precies. Persoonlijker, meer confronterend, grappiger, harder of zachter? Of van alles misschien een beetje? Hoe dan ook wordt het de overtreffende trap!

Riverland - Springtime with Riverland

Riverland - Springtime with Riverland

20, 21 en 22 maart 2020

Proef de lente in een gevarieerd programma, met veel plezier samengesteld door de muzikanten, zangers en zangeressen onder leiding van Herman van Teffelen. Telkens weer weet het orkest het publiek te verrassen. Iedere show is uniek. Muziek, zang, dans en een dosis humor zijn de vaste ingrediënten in de theaterconcerten die keer op keer ruim van te voren zijn uitverkocht. Mis het niet en reserveer tijdig. Beleef de lente……….welkom bij Riverland!

Kiki Schippers - Waar

Kiki Schippers - Waar

p> Donderdag 26 maart 2020

Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Maar net wanneer ze een rustige haven denkt te bereiken vliegt ze genadeloos uit de bocht. Verrassend, ontroerend en muzikaal fileert ze de zoektocht naar houvast wanneer alle grond onder je vandaan valt. WAAR je dan naartoe gaat? Kiki Schippers: een wervelstorm aan grote ideeën, meeslepende muzikaliteit en keiharde comedy.

Verkeersvoorlichting door Veilig Verkeer Nederland

Verkeersvoorlichting door Veilig Verkeer Nederland

Donderdag 26 maart 2020

Bent u inwoner van Druten en wilt u als ervaren verkeersdeelnemer ook graag nog eens worden bijgespijkerd over de laatste verkeersregels? Grijp dan nu uw kans! Dronio Druten organiseert onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN deze bijeenkomst waarbij u wordt bijgepraat over alle verkeersregels die in de loop der jaren zijn veranderd. Deze bijeenkomst heeft een informatief karakter, betreft geen examen, is geheel gratis en ook niet Dronio-leden zijn uiteraard van harte welkom. U kunt zich aanmelden voor de cursus door een email te sturen naar: secretaris@droniodruten.nl, graag aanmelden voor 22 maart.

Timon Krause  - mindgames

Timon Krause - mindgames

Vrijdag 27 maart 2020

Je houdt je adem in. Je ogen worden groter. Je vergeet alles om je heen. Je zit gevangen in het moment. Je kan het niet geloven. Je bent opgetogen. Een magisch moment. Je zal het je hele leven blijven herinneren. Ervaar ‘MINDGAMES’ in het theater: de nieuwe sensatie op gebied van gedachten lezen! Timon Krause, Henning Neidhart en Kevin Wolf presenteren een unieke 3-man show van de Nederlands en Duitse samenwerking HirnkrampfProductions. Het resultaat: een extreem verrassende, magische en vermakende mix van muziek, magie en mysterie die je op het puntje van je stoel laat zitten van begin tot einde!

Leonie Meijer - Perfect Solitude

Leonie Meijer - Perfect Solitude

Zaterdag 28 maart 2020

Bijna tien jaar na haar doorbraak bij het grote publiek, gaat zangeres Leonie Meijer in haar inmiddels alweer vierde theaterprogramma ‘Perfect Solitude’ met fantastisch en nieuw materiaal in op de kracht en schoonheid van alleen zijn. De zoektocht naar de essentie van muziek bracht Leonie de afgelopen jaren tot samenwerkingen met uiteenlopende musici en componisten uit verschillende muziekgenres. Echter, de drang om haar eigen muzikale authenticiteit te ontdekken werd steeds groter. Eén ding wordt in deze voorstelling heel duidelijk; als je écht bereid bent om even op jezelf teruggeworpen te worden, valt er een wereld van schoonheid te ontdekken. .

Anne & Lisa - Weltschmerz

Anne & Lisa - Weltschmerz

Vrijdag 3 april 2020

In ‘Weltschmerz’ doorgronden Anne & Lisa personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld. Met snelle sketches en absurde situaties, waar iedereen vraagtekens bij zet, brengen ze op humoristische en muzikale wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld. Zo heeft Danny echt alles van Star Wars, maar niemand om ‘papa’ of ‘mama’ tegen te zeggen. Herman zal nimmer raden wat Anton bij zich heeft en als ze samen gaan vissen vergeten ze standaard de hengels. Afgelopen jaar werden Anne & Lisa gekozen als TVB New Artist, een uniek samenwerkingsverband tussen TVB Theater en veertig theaters om uitzonderlijk talent een vliegende start te geven.

De Kleine Komedie - Anatevka

De Kleine Komedie - Anatevka

Zondag 5 spril 2020

Anatevka of the Fiddler on the Roof is een musical met een lach en een traan, met onder andere het beroemde liedje „Als ik toch eens rijk was”. Het verhaal gaat over Tevye, een Joodse melkboer, die in het dorpje Anatevka aan het hoofd van een gezin staat. Samen met zijn vrouw Golde en zijn vijf dochters proberen ze, ondanks de armoede, volgens traditie te leven. Deze voorstelling wordt nu uitgevoerd door amateur toneelvereniging de Kleine Komedie Rivierenland, onder regie van Erik van der Zee. De muzikale begeleiding is in handen van „het Combo”.

Alexander Broussard & 003 - Billy Joel Experience Band

Alexander Broussard & 003 - Billy Joel Experience Band

Vrijdag 17 april 2020

Billy Joel behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan 30 top tien hits op zijn naam staan. Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten wel van het pop-spectrum: natuurlijk de klassieke meezinger “The Pianoman” maar ook swingende rockers zoals “My life”, prachtige ballads zoals “Honesty” of lekkere Rock & Roll zoals “Only the good die young”. Alexander Broussard is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Met zijn band “003” bracht hij eerder 5 singles en een dubbel live album uit met eigen werk dat door menig radiostation met enthousiasme ontvangen is en de nodige airplay heeft mogen genieten.

Benjamin v/d Velden - Ja maar hoe dan?

Benjamin v/d Velden - Ja maar hoe dan?

Zaterdag 18 april 2020

Benjamin heeft laten zien waarom hij op de theaterpodia thuishoort. Hij studeerde met glans af aan het conservatorium in Haarlem, om vervolgens te kiezen voor het cabaretpodium waar hij debuteerde met een grote tournee als eerste TVB New Artist. De persoonlijkheidsprijswinnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival brengt nu zijn tweede solo. In “Ja maar hoe dan?” vraagt Benjamin van der Velden zich altijd af hoe iets werkt. Soms uit wanhoop, maar meestal uit interesse. Benjamin wil u in elk geval verrassen en de romantiek bewaren. Ja, maar hoe dan? Dat mag u zelf ervaren.

Thérèse Steinmetz  - Philippe Elan -  Nico van der Linden

Thérèse Steinmetz - Philippe Elan - Nico van der Linden

Zondag 19 april 2020

Na het overwegend Franse en Nederlandse repertoire van het programma ‘Amsterdam-Parijs’, lijkt het -vanzelfsprekend dat Philippe, Thérèse en Nico voor hun nieuwe programma hun reiskoffertje opentrekken met muziek uit meerdere Europese landen. Met Parijs als geliefd en vertrouwd vertrekpunt gaat hun blik naar Italië, Spanje, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië en Rusland OVER GRENZEN is een programma samengesteld met muziek uit vele windstreken. Natuurlijk eindigen zij hun muzikale reisavontuur weer, via het heerlijke Parijs in het verrukkelijke Amsterdam .

Loes Luca - Kop stuk (try-out)

Loes Luca - Kop stuk (try-out)

Vrijdag 1 mei 2020

Loes heeft haar leven lang in het theater gewerkt. Ze heeft gezongen, gespeeld en gedanst. Ze heeft succes gehad en ze kent de goot. Ze heeft de liefde in volle glorie gekend, maar ook zwart als de hel. Haar hoofd is een kijkdoos waar flarden van haar leven zich aandienen en plots weer verdwijnen. Haar hele leven heeft ze gezegd: ‘Ze proberen mij allemaal gek te maken, maar dat gaat ze niet lukken’. En toch is het gebeurd. Een voorstelling over een artieste die haar leven nog eens beleeft, zoals het is geweest. Of zoals het misschien wel nooit is geweest.

Eva Crutzen - Try-Out

Eva Crutzen - Try-Out

Zaterdag 2 mei 2020

Dat is precies wat u krijgt. Briljant, soms buitengewoon genânt maar bovenal uniek. “Ze is energiek, muzikaal en hilarisch en heeft een volstrekt originele stijl. Haar onderwerpen zijn even komisch als dat ze schrijnend zijn.” In haar vierde programma laat ze hoogstwaarschijnlijk de gekte toe. Komt ze ongetwijfeld met antwoorden waar u de rest van u leven op kunt teren. Zal ze vermoedelijk weer uiteenlopende knotsgekke personages spelen en gaat ze allicht muzikaal hélemaal los. Haar eerste drie programma’s werden door pers en publiek lovend ontvangen. Ze neemt geen genoegen met minder.

Tributeband David Bowie - The Spiders from Mars

Tributeband David Bowie - The Spiders from Mars

Donderdag 14 mei 2020

Toen zanger Arjan Stender hoorde van de onverwachte dood van Bowie was hij net zo geschokt als elke andere fan. Hij besloot al snel dat de muziek van Bowie voor altijd zou moeten blijven leven. Wat is hiervoor een betere manier dan door het creëren van een Bowie tribute band en de unieke Bowie sound live te brengen? The Spiders From Mars proberen niet alleen Bowie na te bootsen, maar ze proberen de essentie te grijpen. Het resultaat is een spannende reis door de carrière en muzikale stijlen van David Bowie, van Ziggy Stardust tot aan het spookachtige Lazarus.

Op Sterk Water - In Space

Op Sterk Water - In Space

Vrijdag 15 mei 2020

De mannen van Op Sterk Water zijn dé toonaangevende en grappigste improvisatiecabaretiers van Nederland. Hilarische en muzikale improvisaties volgen elkaar in rap tempo op. Geen avond is hetzelfde, altijd uniek en van hoog niveau! In hun nieuwe voorstelling ‘In Space’ gaat Op Sterk Water verder dan ooit. Met de aarde aan de rand van de afgrond ligt de toekomst buiten de dampkring. Vier mannen in een ruimteschip, een spannende reis en een onbekende bestemming. Als je zo ver weg gaat, komt het ineens wel heel dichtbij...

Theatergroep Knars - De Boekeling

Theatergroep Knars - De Boekeling

Zondag 17 mei 2020

Mevrouw Boekeling is gek is op boeken. Ze heeft een bijzondere stapel boeken, die ze met alle kinderen wil delen. Geen boek is hetzelfde. In haar handen komen de boeken tot leven. Ze veranderen in een auto, een trein, in een appel of een zee vol vissen. Maar er zijn ook eigenwijze boeken die dansen, kriebelen en giechelen. Er ontvouwt zich een fantasievolle wereld waarin kinderen mogen meezingen en bewegen. Zwem mee met de vissen en vlieg als de vlinders. Kun je blazen als de wind en druppelen zoals de regen? In deze beeldende voorstelling vertellen alle boeken bij elkaar het verhaal. In een wereld vol verbazing, herkenning en verwondering neemt de Boekeling je mee op een reis, op zoek naar haar lievelingsboek, op zoek naar haar thuis. Deze voorstelling is een samenwerking met de Bibliotheek en vindt derhalve ook in de bibliotheek plaats.