Agenda van D’n Bogerd

FILMHUIS - Fisherman's Friends

FILMHUIS - Fisherman's Friends

22 september 2020 14.00 en 20.00 uur

Britse feelgood Comedy. Gebaseerd op een waar verhaal over een groep zingende vissers die ontdekt worden en al zingend landelijke bekendheid krijgen.

2000 Unplugged

2000 Unplugged

25 september 2020 19.00 en 21.00 uur

2000 UNPLUGGED bestaat uit een drie-mans formatie die liedjes akoestisch ten gehoren. Voorbij komen zowel Engels- als Nederlandstalig uitvoeringen uit de Top2000 uiteraard aangevuld met een aantal interessante feiten over enkele artiesten en Top2000 noteringen. Marcel Mulders, Merijn Den Boer en Erik Verhoef brengen liedjes voor elk wat wils. Van Nirvana tot De Dijk en van Elvis tot Muse of van The Eagles tot Bruno Mars. Beleef de mooiste akoestische pop, rock, blues en easy listening hits van diverse artiesten in een speciale cover uitvoering.

Henk Dissel (en andere...) - UITVERKOCHT

Henk Dissel (en andere...) - UITVERKOCHT

26 september 2020

Een fantastische Hollandse avond met optredens van Arno Kolenbrander, Niels van de Akker en Henk Dissel himself!

Rolf Sanchez

Rolf Sanchez

27 september 2020

Rolf Sanchez is op dit moment het grootste en meest succesvolle exportproduct van Nederland op het gebied van Latin muziek. Dit heeft hij onder andere te danken aan zijn zeer succesvolle deelname aan het televisieprogramma ‘De Beste Zangers van Nederland’ waaruit Rolf’s duet met Emma Heesters ‘Pa Olvidarte’ voortkwam. Het nummer belandde binnen drie weken in de top 5 en is het hoogste genoteerde Spaanstalige nummer ooit in de Top 40 en behaalde daarnaast de platina status. Zijn nummer Mas Mas Mas is DE zomerhit van 2020 en staat momenteel bovenaan de Spotify Top 50!!

De bingo gaat door!

De bingo gaat door!

1 en 14 oktober 2021

Na de geslaagde middagen tijdens Bogerd Buiten is besloten dat ook in september en oktober de bingo doorgaat. Georganiseerd door Dronio Druten is er op genoemde data de mogelijkheid (uiteraard ook voor niet-leden) om onder het genot van een drankje en op de veilige 1,5m afstand ouderwets gezellig te spelen. vanaf 13.30 uur (zaal open vanaf 13.15 uur) tot 15.30 uur. Graag tot dan!

Tim Hartog - Schadevrije jaren

Tim Hartog - Schadevrije jaren

2 oktober 2020

Vroeg of laat loopt iedereen wel een keer schade op. De vraag is hoe je hiermee omgaat. Blijf je doorlopen met de geleden schade of maak je er melding van zodat iedereen op de hoogte is van jouw krassen? Bovendien vervallen dan je schadevrije jaren. Tim onderzoekt op humoristische wijze hoe we kunnen voorkomen dat we eindigen als onzekere oververzekerden die zelfs zichzelf niet meer vertrouwen.

Dribbel minishow

Dribbel minishow

4 oktober 2020

samen met Dribbel gaan alle peuters, kleuters én hun ouders op dierendag op avontuur op de boerderij. Maar, o jee... alle dieren zijn kwijt. Herkennen de kinderen alle geluiden en helpen ze de dieren terug te vinden? Dribbel laat de verhalen uit de boeken tot leven komen en zingt daarbij vrolijke liedjes.

FILMHUIS - the Aftermath

FILMHUIS - the Aftermath

6 oktober 2020 om 20.00 uur

Drama: Hamburg, 1946. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog reist Rachael Morgan naar Duitslang om zich te herenigen met haar man, een Britse legerofficier die belast is om in Duitsland te helpen met de wederopbouw. Hier blijkt dat, al is de oorlog voorbij, dit gevoelsmatig nog niet bij iedereen zo is.

Vogel & Schaap - Schaap wil vliegen

Vogel & Schaap - Schaap wil vliegen

11 oktober 2020

Vogel en schaap zijn beste vrienden en schaap wil ook kunnen vliegen, net als vogel. Maar, lukt het hem zelf of heeft hij toch een beetje hulp nodig? Curt Fortin gaat samen met de kinderen op zoek naar de oplossing. Een splinternieuwe voorstelling met veel gerommel, geknutsel en zelfs een beetje muziek. Interactief, grappig en soms ontroerend.

Sekszusjes - Ongelikt (try-out)

Sekszusjes - Ongelikt (try-out)

16 oktober 2020

De Sekszusjes werden in één klap beroemd door hun gelijknamige online programmareeks op Youtube. Hun eerste theaterprogramma Ongelikt laat zien dat seks het leukste is dat er is! Of toch niet (altijd)..? Een voorstelling in een zelf geknutseld decor, met schurende liedjes. live-kleianimaties en sketches met een absurd-humoristisch randje. Een avond vol herkenbaarheid, bevrijdende relativering en hilarisch ongemak.

Let's make comedy 2020 - Finalistentour

Let's make comedy 2020 - Finalistentour

17 oktober 2020

De verenigde Gelderse Podia geeft met dit festival nieuw talent de kans om op een open podium bij één van de deelnemende Gelderse podia vlieguren te maken. Vorig seizoen was er een voorronde in het Agora theater, nu is de beurt aan de finalisten van Let's make comedy

FILMHUIS - DE BEENTJES VAN SINT HILDEGARD

FILMHUIS - DE BEENTJES VAN SINT HILDEGARD

20 oktober 2020 om 14.00 en 20.00 uur

Drama/komedie met Herman Finkers in de hoofdrol en gesproken in de Twentse streektaal. Jan en Gedda zijn 35 jaar getrouwd; Gedda houdt zoveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan rare sprongen en ziet hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling eindigen.

Fabian Franciscus - Kleine Wereld

Fabian Franciscus - Kleine Wereld

24 oktober 2020

Lekker gezellig toch, die sessies bij de psycholoog? Of ja, dan moet je het natuurlijk wel 'coaching' noemen, want dat klinkt zo lekker sportief. Voor zij die ooit 'coaching' hebben gehad zal de voorstelling vol zitten met herkenbare avonturen bij de psycholoog. Nooit een coach gehad? Fabian weet zelfs voor jou een reden te verzinnen om er toch één te nemen!

Niels Geusebroek - Young at Heart

Niels Geusebroek - Young at Heart

30 oktober 2020

Niels Geusebroek is terug! Na een jaar intensief met zijn muzikale carrière bezig te zijn geweest, besloot hij meer tijd met zijn 2 kinderen door te brengen en rust te nemen voor het schrijven van nieuwe muziek. Het resultaat daarvan is zijn single 'anyone out there' die afgelopen najaar uitkwam. Een symbolische aftrap voor een nieuwe muzikale periode. Niels, solo met zijn gitaar in het theater... dat belooft een prachtige avond te worden.

Meisjes met de Wijsjes - Moerstaal

Meisjes met de Wijsjes - Moerstaal

31 oktober 2020

IJzersterke, vierstemmige zang, hilarische scenes en een virtuoze muzikant. Een verfrissende wind van de enige echte Nederlandse Vocalpopgroep. De meisjes met de wijsjes, stoerder en gewaagder dan hun eerste show, schudden zij het brave imago van zich af met hun tweede theatervoorstelling Moerstaal. Een programma over communicatie in onze moerstaal, oertaal, gebarentaal, lichaamstaal, muzikale taal of juist gebrek aan taal...

het Kleine Theater - Hans en Grietje

het Kleine Theater - Hans en Grietje

01 november 2020

Hans en Grietje zijn verdwaald in het bos. Hans heeft een boek bij zich met de titel: Hans en Grietje. Als Grietje leest in het boek dat ze de volgende dag naar een heks gaan, verandert ze het verhaal. Het kleine theater geeft met mooie muziek en humor zijn eigen draai aan sprookjes, zodat ze niet te eng zijn voor de kleinsten maar ook zeker niet saai voor de oudsten.

FILMHUIS - Parasite

FILMHUIS - Parasite

03 november 2020 om 20.00 uur

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning en hebben een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren

Jim v/d Zee - starting The Engine deel 2

Jim v/d Zee - starting The Engine deel 2

15 november 2020

Na zijn overwinning in 'The Voice of Holland' zat Jim niet stil. Hij dook succesvol het theater in, toerde langs de Nederlandse festivals en bracht twee albums uit. Het laatste album 'starting the engine' werd lovend ontvangen en vormt het startschot van een nieuw theateravontuur. In deel 2 van deze tournee brengt Jim nieuwe covers van legendes die hem inspireren, maar laat hij ook zijn eigen werk horen. Ontdek de verhalen achter beroemde liedjes en geniet van Jim zijn unieke, warme stem

FILMHUIS - Mi Vida

FILMHUIS - Mi Vida

17 november 2020 om 14.00 en 20.00 uur

Kapster Lou (63) koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar ja, en de kinderen en kleinkinderen dan? Een cursus Spaans dan maar, in Cádiz. In de gastvrije stad aan zee kan ze haar zorgende rol loslaten en over haar toekomst nadenken. Als Lou’s lerares Andrea haar aanmoedigt om haar dromen serieus te nemen en een kapsalon in Spanje te beginnen, komen Lou’s kinderen in opstand. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen?

Jasper van der Veen - Het dreigt volkomen goed te komen

Jasper van der Veen - Het dreigt volkomen goed te komen

26 november 2020

Jasper vertelt mooie en slimme verhalen vol sterke grappen. Hij is verwonderd en boos, over zichzelf, zijn vrienden, familie en de wereld om hem heen. Snel schakelend, met een sterke mimiek en onnavolgbare redenaties fileert hij de maatschappij, onze blinde vlekken en dooie hoeken. hij wil een stap verder. Hij wil door. Maar om verder te kunnen, moet je terugkijken, weten waar je vandaan komt en dan een plan maken. Durft hij dat? Dat gaan we zien.

Karin Bruers - Love is Wonderful!

Karin Bruers - Love is Wonderful!

27 november 2020

Love is wonderful! was de eerste zin die Karin in haar leven las, op de boekentas van haar oudere broer. 'Kaatje, wat is love?' vroeg hij haar te pas en te onpas en dan antwoordde ze verrukt: 'Wonderful'. het is afgelopen met de wild om zich heen schoppend en spugende cabaretière. het oer is om! Karin verwelkomt u in een warm bad van liefde maar niet schrikken als ze u af en toe kopje onderduwt, da's lief bedoeld.

L.A. Vation U2 - Stories for Boys (the history of U2) - UITVERKOCHT

L.A. Vation U2 - Stories for Boys (the history of U2) - UITVERKOCHT

28 november 2020

Geen enkele U2-tribute komt muzikaal zo dicht bij de echte U2 als L.A. Vation. Deze spannende theaterpresentatie is een muzikale reis met hits van alle 14 U2-albums. Samengaand met een boeiende videoproductie, foto's en begeleidende verhalen. Een avond vol met grote hits van één van de grootste rockbands aller tijden!

FILMHUIS - Horse Normes

FILMHUIS - Horse Normes

01 december 2020 om 20.00 uur

Al meer dan 20 jaar runt Bruno een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Op het moment dat ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie kansarme jongeren op om als begeleider te gaan werken met deze kinderen. Dit zorgt voor moeilijke maar ook hilarische situaties.

Kasper van Kooten - Speeltijd

Kasper van Kooten - Speeltijd

4 december 2020

In dit tiende programma gaat Kasper van Kooten terug naar de basis. Geen decor, geen band, maar een man en zijn verhaal. In Speeltijd deelt hij zijn kijk op de wereld, zijn omgeving, maar vooral op zichzelf. Het is tevens een monument voor belangrijke mensen in zijn leven. Met zijn herkenbare humor, timing en zelfspot kijkt Van Kooten eerlijker dan ooit naar zijn eigen zuivere speeltijd. Over missers en geluk, liefde en verslaving. Met ontroerende poëzie en goudeerlijke comedy.

Debby Petter - De liefde voorbij

Debby Petter - De liefde voorbij

09 december 2020

Op een avond vertelt een man zijn vrouw dat hij een geheim heeft. Er volgt een ruzie en hij verlaat boos het huis. Twee uur later is hij dood. Zelfmoord? Waarschijnlijk niet. Een dom ongeluk? Zou kunnen. Zij is bodemloos verdrietig. Om zijn dood en om het geheim. Debby Petter vertelt het in een meeslepende, lichte en tegelijkertijd radeloze monoloog. 'De liefde voorbij' is een voorstelling over liefde, geluk, over de vraag wat geluk is en wat echt is. Bestaat er echt geluk? Goede vraag!

Stefano Keizers - Sorry Baby

Stefano Keizers - Sorry Baby

11 december 2020

Stefano zegt sorry: 'Sorry dat ik besta, dat je zoveel hebt moeten huilen, dat ik er nog ben, dat je zo weinig aan me hebt. Sorry dat ik niet opnam, dat ik geen tijd wilde maken, dat ik er niet ben en nooit was en dat je mij hebt leren kennen. ' Dat keizers een genie is om zijn publiek op het verkeerde been te zetten, was in zijn vorige voorstelling goed te zien. Zal hij in zijn nieuwe show Sorry Baby ook weer tot het uiterste gaan?

FILMHUIS - Little Women

FILMHUIS - Little Women

15 december 2020 om 14.00 en 20.00 uur

Little Women vertelt het verhaal van de vier zussen Jo, Meg, Amy en Beth. Zij groeien in de negentiende eeuw op onder de vleugels van hun moeder Marmee. Het is een tijd en een maatschappij waarin het voor een vrouw moeilijk is haar eigen weg te kiezen. Liefde speelt een grote rol in hun leven en elk van hen heeft er op haar eigen manier mee te maken.

Kiki Schippers - Meer

Kiki Schippers - Meer

17 december 2020

Leef! Alsof het je laatste dag is, of als het allerlaatste uur. Kiki doet niet anders. Maar na jaren van dansen op de vulkaan, is het nu tijd om stil te staan bij alles wat zich in de tussentijd heeft opgehoopt en vastgekoekt. Kiki maakt de rekening op, in een voorstelling met een overdaad aan scherpe en ontwapende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart. Een piano, een gitaar en een dijk van een stem, wat wil je eigenlijk nog meer?

Johan Goossens  - In het beste geval

Johan Goossens - In het beste geval

18 december 2020

Het leven loopt vaak net iets anders dan je wil. Anders dan het plaatje in je hoofd. De taart komt anders uit de oven, voor de stralende zon komt een wolkje en die vacature waar je voor geknipt was, gaat toch naar iemand anders. Maar we houden de moed erin, soms tegen beter weten in. Ook Johan moddert moedig voorwaarts. De insteek positief, de uitkomst ongewis. En of hij nou nieuwe buren krijgt, of ergens in China een vaas omstoot. Aan hem zal het niet liggen: hij gaat voor het beste geval.