Agenda van D’n Bogerd

Pubquiz!

Pubquiz!

Vrijdag 13 september 2019

Om een steentje bij te dragen aan de Week van de Alfabetisering organiseert Bart van Kraaij Groep op vrijdag 13 september een taal- en reken pubquiz, om zo je kennis te verbreden op een gezellige en laagdrempelige manier! Het belooft een super gezellige avond te worden met bitterballen en uitdagende vragen. Dus heb jij zin in een avond gezelligheid? Doe dan mee en je steunt gelijk het goede doel!

Theater Transparant

Theater Transparant

Zaterdag 5 oktober 2019

Theatergroep Transparant brengt twee stukken van Youp van ’t Hek op het toneel. In ‘Mijn man’ blikken twee vrouwen onder het genot van een paar flessen goedkope wijn terug en vooruit op het huwelijkse leven met hun Henken. “Want Henker dan mijn Henk kan een Henk niet zijn”. In ‘Hexen’ bereiden twee vrouwen zich voor op de speech voor het derde huwelijk van hun beider ex. Dat beide vrouwen elkaar niet liggen, moge snel duidelijk zijn. Hoe ultieme wraak zich ontwikkelt, openbaart zich op het eind.

Proeverij 2019-2020

Proeverij 2019-2020

Maandag 7 oktober 2019

Voor de vijfde keer organiseren wij de “Proeverij”, om u alvast in de stemming te brengen voor het nieuwe theaterseizoen! Wij presenteren deze avond een aantal artiesten, die het aankomende seizoen hun opwachting zullen maken op ons podium; diverse previews zullen deze avond de revue passeren met een verrassend slot! Welke artiesten hun opwachting zullen maken blijft een verrassing, maar wat vast staat: u zult alvast kunnen proeven van al het moois voor het komende seizoen. De toegangsprijs voor deze verrassende avond bedraagt € 7,50. (inclusief koffie/thee voor aanvang van de voorstelling)

Tis hier geen hotel - De Pubermonologen (try-out)

Tis hier geen hotel - De Pubermonologen (try-out)

Woensdag 9 oktober 2019

(over)leven met pubers Gesmijt met deuren, muziek tergend hard, continue rotzooi in de badkamer, complete chaos in de slaapkamer; het leven met pubers is nooit saai. Cabaretières Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth laten op nuchtere en humoristische wijze zien hoe je met een beetje gezond verstand en zonder al te veel kleerscheuren die pubers overleeft. De regie is in handen van Jeroen Woe, bekend van cabaretduo Van der Laan & Woe en is gebaseerd op de populaire website Tishiergeenhotel.nl van Saskia Smith en Martine de Vente.

Karin Bloemen en de Old School Band

Karin Bloemen en de Old School Band

Vrijdag 11 oktober 2019

Karin Bloemen gaat ‘old school’ helemaal voor de muziek De eerste grote liefde van de veelzijdige performer Karin Bloemen is: zingen! In dit programma gaat ze ‘old school’ helemaal voor de muziek en komt het allemaal voorbij: van eigen stukken tot en met covers uit het rijke repertoire van Billie Holiday, Aretha Franklin, Norah Jones, etc… Ze doet dit samen met de soulvolle jazz/funk formatie Old School Band.

Mariska Simon - Alice in Wonderland

Mariska Simon - Alice in Wonderland

Zondag 13 oktober 2019

Al meer dan 150 jaar geleden schreef Lewis Carroll het boek “Alice’s Adventures in Wonderland’’. Inmiddels kent iedereen het blonde meisje in het blauwe jurkje. Maar Alice is veranderd. Ze heeft haar blauwe jurkje verruild voor een hoodie. Haar keurige schoentjes voor stoere gympen. En huilen? Daar doet ze niet meer aan! Alice kijkt stoer de wereld in door haar ronde brilletje. Maar als Alice veranderd is, is Wonderland dan nog wel hetzelfde?

Kees van Amstel  - Een bang jongetje dat hele enge dingen doet (reprise)

Kees van Amstel - Een bang jongetje dat hele enge dingen doet (reprise)

Donderdag 17 oktober 2019

Het leven is net een zwembad. En Kees van Amstel zwemt niet. Hij staat maar een beetje bang langs de kant… toe te kijken hoe anderen het hoofd proberen boven water te houden. Althans, dat zegt zijn therapeut. Dan kun je twee dingen doen: langs de kant blijven staan of vol het leven in duiken. Kees koos de derde optie: hij zocht een nieuwe therapeut. En hij maakte een nieuw cabaretprogramma. Met verhalen en grappen, véél grappen.

Viggo Waas - De Meestervoorspeller

Viggo Waas - De Meestervoorspeller

Vrijdag 18 oktober 2019

Viggo Waas speelt “de Meestervoorspeller”. Maar wie is “de Meestervoorspeller”, welke gedaanten neemt hij aan, kijkt “de Meestervoorspeller” in de spiegel maar ziet hij iemand anders? Gelooft “de Meestervoorspeller” vooral in zichzelf? Is “de Meestervoorspeller” voorspelbaar? De “Meestervoorspeller” komt troost en onzekerheid bieden aan alle mensen. Een cabaret performance van Viggo Waas met voorspellende waarde.

Diamonds on the Rocks - Beautiful noise

Diamonds on the Rocks - Beautiful noise

Zaterdag 19 oktober 2019

De zevenkoppige band speelt als een bezielde en goed geoliede machine en weet als geen ander de eigenzinnige sound van Neil Diamond te interpreteren en naar eigen hand te zetten. Hun speelplezier en enthousiasme werkt ook nog eens zo aanstekelijk dat de zaal keer op keer plat gaat. Diamonds on the Rocks is uniek. Zanger-gitarist Kris ‘Kirri’ Valvekens is immers gezegend met bijna identiek dezelfde stem en intonatie als Neil Diamond. Sluit je ogen en je hoort geen verschil.

Marlijn zingt

Marlijn zingt

Donderdag 24 oktober 2019

In dit programma gaat Marlijn Weerdeburg terug naar haar allergrootste levensbehoefte: zingen. Ze heeft haar lievelingsmuzikanten- en schrijvers gevraagd haar te helpen, wat heeft geresulteerd in prachtige Nederlandstalige teksten en muziek van o.a. Paul de Munnik, Herman van Veen, Bertolf, Daniel Lohues, Izaline Calister en Renske Taminiau. Een openhartige voorstelling waarin Marlijn zingt en vertelt over het leven; hoe het moederschap haar richting en kracht gaf en hoe de ziekte van haar vader haar hele wereld op z’n kop zette. Ze speelt samen met een driekoppige band om haar te ondersteunen. Regie is in handen van Paul de Munnik.

Meiden van LOS - Lusten en Lasten

Meiden van LOS - Lusten en Lasten

Vrijdag 25 oktober 2019

De Meiden van LOS zijn terug! In een ongekend tempo volgen liedjes en sketches elkaar op in deze goudeerlijke voorstelling over de keerzijde van de medaille. Natuurlijk willen de meiden wel de lusten maar niet de lasten. Het perfecte leven! Maar kan dat wel? Een wilde stap-avond zonder de kater, een goede baan zonder de stress, een kind zonder de zorgen, een relatie zonder de ruzies, de meiden kunnen nog wel even doorgaan en dat doen ze dan ook uitgebreid in deze voorstelling. In Lusten en Lasten nemen de meiden geen blad voor de mond en fantaseren ze er lustig op los.

MK de Manvan - Gek van Paarden

MK de Manvan - Gek van Paarden

Zaterdag 26 oktober 2019

Tot grote verrassing van de pasgetrouwde zakenman MK deManvan bleek zijn charmante echtgenote gek van paarden. Hij was in een hippisch huwelijk terecht gekomen! Sindsdien brengt hij alle vrije uurtjes door met deze dieren, assisteert hij op wedstrijden, doet hij zijn best om het ‘paardenjargon’ ooit te beheersen en hoopt hij eens het rijden op deze edele dieren ook onder de knie te krijgen. Zijn spaarrekening geeft een neerwaartse spiraal aan terwijl hij zich afvraagt hoe het kan dat er steeds meer zadels, trailers en paarden op zijn erf verschijnen. Gék van paarden wordt MK de Manvan.

Cowboy Billie Boem is jarig

Cowboy Billie Boem is jarig

Zondag 27 oktober 2019

Cowboy Billie Boom is jarig en heeft veel zin in een groot feest! Maar wat is dat? Het lijkt wel of iedereen zijn verjaardag is vergeten. De Circusdirecteur feliciteert hem niet eens! Daar wordt Billie best verdrietig van. Maar wat Billie niet weet is dat de Circusdirecteur samen met alle kinderen in de zaal stiekem een grote verrassing voorbereidt. Ze willen hun cowboy-vriend een enorm cadeau geven… maar oei er gaat van alles mis! Komt het nog wel goed? Krijgt Cowboy Billie Boom uiteindelijk zijn cadeau? Gaan ze nog ‘Lang zal hij leven’ voor hem zingen? Vast wel, want één ding is zeker: als Cowboy Billie Boom en de Circusdirecteur langskomen wordt het sowieso altijd groot feest!

Grote werken op de planken

Grote werken op de planken

Zaterdag 2 november 2019

De historie van Maas en Waal, van armoede tot welvaart, komt tot leven tijdens een dag vol geschiedenis in d’n Bogerd en het Agora Theater. We gaan terug naar de watersnood van 1926. Naar het met de hand graven van een nieuwe Maas. Naar de heroïsche tijd van de ruilverkaveling. Naar de evacuatie van 1995. Met oude films, muziek en zang van het koor Hullie die herinnert aan toen. Er is een informatiemarkt met historische verenigingen, er zijn foto’s en heel veel oude beelden en verhalen. Die worden verteld door Peter Deurloo, de schrijver van Grote Werken. Bij te boeken! Gerechten uit vroeger tijden, er is o.a. een stamppotbuffet met gekookte pudding en lange vingers na.

Gerard van Maasakkers - Ik loop

Gerard van Maasakkers - Ik loop

Zondag 3 november 2019

Na zijn bijzonder succesvolle 40 jaar liedjes loopt Gerard van Maasakkers verder. Hij kijkt rond, staat hier en daar stil, komt thuis met verhalen die hij vastlegt in woorden en akkoorden. Zo is Gerard op z’n best. Wat klein is maakt hij groot, wat persoonlijk is maakt hij herkenbaar voor iedereen. Na een optreden zei iemand onlangs: ‘Het is alsof hij bij jou in de kamer zingt’. En zo klinkt Gerard van Maasakkers ook: dichtbij, warm, persoonlijk, ontwapenend. Nieuwe liedjes én klassiekers, een heerlijke avond dus. Frank Cools en Mike Roelofs komen weer met hem mee.

Niet Schieten  - 25 jaar Lust en Leed

Niet Schieten - 25 jaar Lust en Leed

Zaterdag 9 november 2019

Maarten, Arend en Erik nog één keer met z’n drieën. Sinds dit ijzersterke cabarettrio in 1994 Cameretten won, is het een vaste waarde in de theaters. Speciaal voor het 25-jarig jubileum komen zij terug in de oorspronkelijke formatie. Maarten, Arend én Erik brengen met liefde een avond vol lust en leed uit al hun 14 shows. Niet om het allemaal nog eens dunnetjes over te doen maar om te laten zien dat ze wijzer zijn geworden. Vooral de bijzondere band die het drietal met de vrouwelijke helft van de bevolking heeft, is een terugkerend thema gebleken. Het doorgronden van het vrouwelijk geslacht blijft hun missie of misschien wel hun passie.

Nijntje op de fiets

Nijntje op de fiets

Zondag 10 november 2019

Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de Nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

Tryo

Tryo

Vrijdag 15 november 2019

TRYO oftewel “trio cabaretiers try-outen”, is een avondvullende voorstelling waarin drie cabaret-acts elk 30 minuten van hun (nieuwe) voorstelling komen try-outen. Voordat het grote publiek ze ontdekt heeft, brengt TRYO deze cabaretiers naar het theater. Een mooie gelegenheid om in het Agora theater kennis te maken met de talenten van nu en de cabaretiers van de toekomst. Iedere TRYO is anders met wisselende line-ups met de volgende cabaretiers in Druten: Klaas Prins, Vlamousse & Sidney Schmeltz. Host van de avond is Farbod Moghaddam.

Jan Beuving - Rotatie

Jan Beuving - Rotatie

Vrijdag 22 november 2019

Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of u duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. ‘Een wiskundige waar je naar blijft luisteren’, zei Trouw (****). ‘Origineel, grappig en ontroerend. IJzersterk.’ Volgens NRC (*****). En de Theaterkrant schreef: ‘Een programma dat de perfectie benadert.’ Tom Dicke zit als altijd aan de vleugel. Jan heeft zijn ruitjesoverhemd gestreken. Vorig jaar overal uitverkocht, dit seizoen voor het laatst te zien!

Cesar Zuiderwijk - Masterclass

Cesar Zuiderwijk - Masterclass

Zaterdag 23 november 2019

Masterclass is een intiem programma voor jong en oud en iedereen die geïnteresseerd is in het verhaal van een bevlogen muzikant. Voor beginnende tot gevorderde drummers en natuurlijk voor de liefhebbers. In het jaar dat Cesar 50 jaar op Zildjian bekkens, 40 jaar op Pearl drums en 45 jaar bij Golden Earring speelt, komt hij met een twee uur durende reis door de drumwereld. Op zijn bekende levendige en humoristische wijze verteld en gespeeld. Cesar gift tips over oefenen, met een band spelen, soleren, onafhankelijkheid en de Mӧller-methode waarbij je 3 tot 4 keer zo lang en snel kunt spelen. En wat kun je beter niét doen? Er staat een akoestisch en een elektronisch drumstel en misschien wil er wel iemand meespelen? Na afloop zal Cesar signeren.

Steven Brunswijk - Van Slaaf tot Meester

Steven Brunswijk - Van Slaaf tot Meester

Vrijdag 29 november 2019

De slavernij is iets wat deel uitmaakt van de Nederlandse geschiedenis en is vandaag de dag helaas nog steeds aanwezig in sommige delen van de wereld. Als je het in Nederland over de slavernij hebt ontstaat er altijd een krampachtige en serieuze sfeer. Terwijl het ondertussen 155 jaar geleden is! Maakt dat het minder erg? Nee absoluut niet! Kun je er dan wel grappen over maken? Het zal eens tijd worden! Maar kan het ook? En dat is dus ook exact waar Steven tijdens zijn voorstelling “Van Slaaf tot Meester” samen met het publiek achter gaat komen.

Daan Boom - De Eerste

Daan Boom - De Eerste

Zaterdag 30 november 2019

Daan Boom had eigenlijk rapper, acteur, illusionist, dolfijnentrainer, profvoetballer, balletdanser, muzikant, president van Amerika, volkszanger of Frank Sinatra moeten worden. Daan werd dan ook afgewezen op de toneelacademie in Maastricht omdat hij ‘te veel’ wilde. En wat hij tijdens deze voorstelling gaat doen? Wat denkt u zelf? Veel, natuurlijk, veel te veel, zoals alleen Daan Boom dat kan: tapdansen, streetdancen, zingen, rappen, pianospelen, schreeuwen, balletten, huilen, miepen, maar ook sociale experimenten uithalen (zoals we die uit het programma Streetlab kennen), dirigeren (zoals in Maestro), verhalen vertellen uit de Kelderklasse en bovenal: heel veel lachen.

René van Meurs - Hunkert (try-out)

René van Meurs - Hunkert (try-out)

Zaterdag 7 december 2019

Als het op de liefde aankomt, heeft René van Meurs geleefd, geloofd en geliefd. Met wisselend succes. Deksels op neuzen, meerdere keren gestoten aan dezelfde aantrekkelijke steen, maar altijd vol vertrouwen en zelfspot de borst weer vooruit. Want wat betekent het eigenlijk om lief te hebben, te houden en te verliezen? René weet er alles van en tegelijkertijd ook helemaal niets. Maar hij kan er wél goed over vertellen. Zoals we van hem gewend zijn, levert dat ook vanavond weer prachtige verhalen vol mooie inzichten, hilarische improvisaties en bovenal enorm veel goede grappen op.

JB Meijers - Deltaboy

JB Meijers - Deltaboy

Woensdag 11 december 2019

Het broeierige zuiden van de Verenigde Staten. JB is op tour en ontmoet een bekende bluesmuzikant. “How is it possible that you play your music the way you do when you come all the way from Europe?”, vraagt de artiest aan JB. Gelardeerd met verhalen uit eigen ervaring gaat JB in deze voorstelling op onderzoek. JB Meijers is één van Nederlands bekendste muzikanten. Het grote publiek leerde hem kennen als lid van The Common Linnets en De Dijk.

Martijn Kardol - Welkom

Martijn Kardol - Welkom

Vrijdag 13 december 2019

Zijn debuutprogramma ‘Bang’ werd ontvangen met uitsluitend lovende kritieken, ontving meerdere vier-sterren recensies en werd genomineerd voor de ‘Neerlands Hoop 2018’. In zijn tweede voorstelling maakt Martijn contact met de wereld en de mensen om hem heen. Of doet daar in ieder geval een poging toe. Want alles is beter dan in eenzaamheid te eindigen. Daarom zet hij zijn voordeur op een kier. Maakt hij hem verder open of gooit hij hem dicht? Martijn is een veelgevraagd radiocolumnist (Radio538/ 3FM) en was wekelijks te zien met zijn rubriek ‘Martijn zegt sorry’ bij RTL Late Night.

Enge Buren - Basta!

Enge Buren - Basta!

Zaterdag 14 december 2019

Na 2.893 optredens, 28 dansjes, 156 persiflages, 1 vuurspuwnummer, 43.056 keelsnoepjes, 5 x Lowlands en 633 pizza’s (Calzone) is het voor Enge Buren mooi geweest! Uit hun immense repertoire wordt een geheel nieuw programma samengesteld van alle hoogtepunten. De ene hit origineel, de ander aan deze tijd aangepast én nieuw werk. Nog 1 seizoen! ‘BASTA!’.

Harry Sacksioni - Smoky Strings

Harry Sacksioni - Smoky Strings

Zondag 5 januari 2020

In zijn nieuwe soloprogramma SMOKY STRINGS maakt gitaarvirtuoos Harry Sacksioni een verrassende keuze uit zijn inmiddels enorme catalogus. Hij speelt composities die schuren tegen de (fingerstyle) blues of op een andere manier de snaren van zijn gitaren doen smeulen. Sacksioni’s technisch vermogen om ‘een hele band uit zijn gitaar te toveren’, gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van zijn optredens een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis.

RUMAG Theater-Event

RUMAG Theater-Event

Donderdag 9 januari 2020

De internetsensatie die iedereen kent van de zwart/witte ongecompliceerde en uiterst grappige slogans krijgt een eigen theatertournee. Met bijna een miljoen volgers is Rumag hét lifestylemerk van Nederland. De theaterversie van Rumag zal aanvoelen als een belevenis. Je bent als bezoeker onderdeel van een show waar we samen de grenzen opzoeken van wat kan en wat absoluut niet. Alles komt aan bod: lifestyle, humor, kleding, seks en die rare gast naast je in de bus. Met elkaar zoeken we elke avond de beste Rumagger van de zaal en dat alles via de bekende grappige teksten.

Arjen Kleton - Met de fles groot gebracht

Arjen Kleton - Met de fles groot gebracht

Vrijdag 10 januari 2020

Als je tijdens een goede avond doorzakken je grootste geheimen aan de bar verteld hebt, dan ben je blij als niemand dat onthouden heeft. Niemand behalve de barman dan. Arjan Kleton is die barman. De barman die aan alle vooroordelen voldoet, hoe hard hij zich er ook tegen verzet. Arjan Kleton was ruim over de 30, stand-up comedy stond al jaren op zijn bucketlist, het moest nu eindelijk maar eens gebeuren. Zijn eerste optreden ging gelijk goed en smaakte naar meer.

Mark van de Veerdonk - Geen Vinking

Mark van de Veerdonk - Geen Vinking

Zaterdag 11 januari 2020

Wie de afgelopen jaren één of meerdere van zijn onstuimige optredens heeft meegemaakt, weet dat het draait om die ene vraag: wat wordt het decorstuk? Na een vliegende wc-pot, een halve deux chevaux, een antieke telefooncel, een gecrashte solex in een ladekast en een concertvleugelboot … wat sleept de Brabantse komiek nu het podium op? Van de Veerdonk zelf: “Wat het decor wordt? Ik kan slechts één ding verklappen: Geen Viking”.

Meneer Monster - De Gruffalo

Meneer Monster - De Gruffalo

Zondag 12 januari 2020

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo! De Gruffalo is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder.

Nabil Aoulad Avad  - Monopoly (reprise)

Nabil Aoulad Avad - Monopoly (reprise)

Vrijdag 17 januari 2020

Geld. We kunnen niet meer zonder. Maar maakt geld ons gelukkig, gemeen, gemakzuchtig of gewoon gek? Maak kennis met Nabil. Deze talentvolle en veelzijdige theatermaker komt in zijn tweede programma tot de kern. Deze Brabantse drop-out uit een bijstandsgezin, leidt het publiek over de straten van Monopoly langs de wijze lessen van zijn moeder.

Eddy Zoëy & Band - Hits from Heaven

Eddy Zoëy & Band - Hits from Heaven

Zaterdag 18 januari 2020

Veel grote muziekhelden zijn ons ontvallen, maar hun beste songs zijn gelukkig voor altijd blijvend. De Eddy Zoëy Band brengt een actuele verzameling wereldhits met bijzondere verhalen over de grootste, hemelende legendes. ‘Hits from Heaven’ is de beste muziek van de wereld afgewisseld met sterke storytelling, geestige anekdotes en onverwachte weetjes.

Peter Faber - Ali Baba 6+

Peter Faber - Ali Baba 6+

Zondag 19 januari 2020

Laat je meesleuren en verrassen, laat je gruwelen en lachen! Vol passie en energie verleidt Peter Faber zijn luisteraar om zich over te geven aan de werkelijkheid van het verhaal. Het ene moment zit je op het puntje van je stoel, het andere moment hang je ontspannen achterover om dan ineens …!

Christel de Laat - Zijn daar nog vragen over?

Christel de Laat - Zijn daar nog vragen over?

Vrijdag 24 januari 2020

Heeft u geen vragen? Geen probleem. Christel heeft er des te meer. Waarom kussen we elkaar bij een ontmoeting drie keer? Waarom is koffie en thee bestellen tegenwoordig zo’n gedoe? Waarom moeten we zoveel keuzes maken? Geen wereldproblemen, maar alledaagse zaken die vragen bij Christel opwerpen. U gaat ongedwongen een avondje ontspannen lachen over alledaagse dingen. Zijn daar soms nog vragen over?

Roué Verveer & Murth Mossel   Dubbelvoorstelling (try-out)

Roué Verveer & Murth Mossel Dubbelvoorstelling (try-out)

Zaterdag 25 januari 2020

Roué Verveer – Zo Goed Als Nieuw; Optimistisch, vrolijk, diepzinnig en hilarisch! Roué Verveer is de cabaretier die nergens problemen in ziet, hier grappen over maakt en daar elke zaal mee plat speelt. Murth Mossel – #NoFilter. Deze ervaren top-comedian weet als geen ander een publiek te boeien en te laten lachen met zijn persoonlijke verhalen, heldere observaties over alledaagse dingen, en scherpe improvisaties!

Thijs Kemperink - Eerlijk duurt het kortst! (try-out)

Thijs Kemperink - Eerlijk duurt het kortst! (try-out)

Vrijdag 31 januari 2020

Thijs Kemperink is een rasechte verhalenverteller, geboren en getogen Tukker. In ‘Eerlijk duurt het kortst!’ weet Thijs eindelijk wat hij wil: eerlijk zijn! Een eerlijke prijs betalen, een eerlijke mening hebben en eerlijk zijn naar zichzelf en anderen. Kan je liefhebben, een relatie aangaan of de avond gezellig houden als je altijd eerlijk bent? Is liegen niet veel beter soms? Brengt dat je niet veel verder? Thijs twijfelt.

Roos Blufpand - De Roos

Roos Blufpand - De Roos

Zaterdag 1 februari 2020

Er zijn zoveel soorten rozen: klimrozen, wilde rozen, klaprozen. Sommige ruik je al van verre terwijl anderen amper geur hebben. Maar… er is maar één Roos Blufpand! Tijdens haar voorstelling ‘De Roos’ zal zij zich figuurlijk uitkleden en haar naakte zelf laten zien in aanstekelijke liedjes die zowel verstild als uitbundig zijn. En hoewel de liedjes van Roos soms wat zwaar van toon kunnen zijn, brengt ze alles met een dikke glimlach en flinke portie zelfspot!

Gonnie & Gijsje samen op stap

Gonnie & Gijsje samen op stap

Zondag 2 februari 2020

Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrae. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. Gonnie en Gijsje gaan samen op stap. Ga je mee?

Let's make Comedy

Let's make Comedy

Donderdag 6 februari 2020

Nieuw en kleurrijk Gelders Comedy talent; stand-up comedy, cabaret, spoken word of kleinkunst strijdt om de ‘Let’s make Comedy’ prijs 2020. In deze voorronden op de Gelderse Podia stem jij samen met de deskundigen wie er zullen doorgaan naar de finaleweek.

Theater van de Klucht - Heel Holland Lacht

Theater van de Klucht - Heel Holland Lacht

Vrijdag 7 februari 2020

Niet alles is koek en ei. Een bezoek aan de patisserie is nog nooit zo leuk geweest! Een koekje van eigen deeg? Of wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend? Niets is wat het lijkt… ‘Heel Holland Lacht’ is een knipoog naar het immens populaire bakprogramma van dit moment en staat garant voor een avond onbezonnen lachen!

Ocobar Holland-America-Lijn

Ocobar Holland-America-Lijn

Zondag 9 februari 2020

Wat hebben Willy Alberti en Golden Earring met elkaar gemeen? Waarom gingen Willem Duyn en Sjoukje van ’t Spijker niet naar Amerika, toen ze daar waren doorgebroken als Mouth & MacNeal? En waarom kon de manager van Elvis Presley niet terug naar zijn woonplaats Breda? De Rotterdamse band Ocobar pakt de koffers voor de trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar de muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika Lijn teweeg heeft gebracht.

Patrick Nederkoorn - Ik betreur de ophef

Patrick Nederkoorn - Ik betreur de ophef

Donderdag 13 februari 2020

Deze verhalenverteller pur sang gaat op zoek naar wat hem bezielde om ooit gemeenteraadslid te worden. Welke abjecte standpunten heeft hij verdedigd? Welke lege woorden sprak hij uit? Hoe kan je jezelf kwijtraken in iets waar je zo in gelooft en hoe vind je jezelf daarna weer terug? “Ik betreur de ophef” geeft een inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens.

Maartje & Kine - Hoge Noot

Maartje & Kine - Hoge Noot

Vrijdag 14 februari 2020

Magistrale solo’s en muzikale sketches met een flinke dosis humor! Maartje & Kine weten hun publiek te overrompelen met gepassioneerde virtuositeit, instrumentale acrobatiek, verleidelijke charmes en onuitputtelijk speelplezier. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat. Want als de nood het hoogst is, is de muziek nabij.

Gerlof Meijer - Strafrecht? Levensecht!

Gerlof Meijer - Strafrecht? Levensecht!

Zaterdag 15 februari 2020

Op heldere manier geeft Meijer inzicht in dilemma’s waarmee strafrechters te maken hebben. Hoe hak je de knoop door in ernstige strafzaken met een ontkennende verdachte? Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? Hoe kan het dat een draaideurcrimineel wederom wegkomt met een taakstraf-je? Strafrechters worden vaak weggezet als te soft. In STRAFRECHT? LEVENSECHT! brengt Meijer het strafrecht dichter bij de burgers door op indringende en overtuigende wijze antwoord te geven op hun vragen.

Guido Weijers - Masterclass Geluk

Guido Weijers - Masterclass Geluk

Vrijdag 6 maart 2020

Vergeet alle zelfhulpboeken over geluk. Neem afscheid van zelfbenoemde geluksgoeroes. Stop met mindfulness, yoga of meditatie! Guido blijft ver weg van zweverig gedoe en belicht de wetenschappelijke kant van geluk. Wat is geluk concreet? Waarvan worden we gelukkiger? We beloven geen 'cabaret'. Wel garanderen we dat u met meer inzichten en geluk naar huis gaat dan u bent gekomen.

Houwtjetouwtje - Vos schept op

Houwtjetouwtje - Vos schept op

Zondag 8 maart 2020

Uit de keuken van Vos komen de heerlijkste geuren. Hij is een verrassing aan het koken voor zijn vrienden. Als Vos even weg is werpt Haas stiekem een blik in de pan. Vos is woest! Hij wil geen eten uit blik, hij kookt alleen maar met verse ingrediënten! Een vrolijke voorstelling met veel humor en opzwepende muziek, waarin de meest onverwachte personages opduiken.

Veldhuis & Kemper - try-out

Veldhuis & Kemper - try-out

Dinsdag 10 maart 2020

Bij het maken van hun vorige programma gooiden zij het roer om. En hoe! Het resultaat? Prachtige recensies, uitverkochte zalen, lyrische reacties van het publiek en een schitterende nominatie voor de belangrijkste cabaretprijs De Poelifinario. U snapt, de ingeslagen weg smaakt naar meer. Hoe dit zal uitpakken dat weten de heren Veldhuis & Kemper nog niet precies. Persoonlijker, meer confronterend, grappiger, harder of zachter? Of van alles misschien een beetje? Hoe dan ook wordt het de overtreffende trap!

Riverland - Springtime with Riverland

Riverland - Springtime with Riverland

20, 21 en 22 maart 2020

Proef de lente in een gevarieerd programma, met veel plezier samengesteld door de muzikanten, zangers en zangeressen onder leiding van Herman van Teffelen. Telkens weer weet het orkest het publiek te verrassen. Iedere show is uniek. Muziek, zang, dans en een dosis humor zijn de vaste ingrediënten in de theaterconcerten die keer op keer ruim van te voren zijn uitverkocht. Mis het niet en reserveer tijdig. Beleef de lente……….welkom bij Riverland!

Kiki Schippers - Waar

Kiki Schippers - Waar

p> Donderdag 26 maart 2020

Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Maar net wanneer ze een rustige haven denkt te bereiken vliegt ze genadeloos uit de bocht. Verrassend, ontroerend en muzikaal fileert ze de zoektocht naar houvast wanneer alle grond onder je vandaan valt. WAAR je dan naartoe gaat? Kiki Schippers: een wervelstorm aan grote ideeën, meeslepende muzikaliteit en keiharde comedy.