Agenda van D’n Bogerd

DUO expositie in de Bogerd!

DUO expositie in de Bogerd!

oktober en november 2020

Kunstliefhebbers kunnen veel uitersten en variatie verwachten van de nieuwe duo expositie van Alette Huisman en Toon van Gelder. Daar waar Alette met gedoceerde en uitgebalanceerde kleuren haar werken heeft gemaakt, knallen de kleuren en contrasten bij de werken van Toon bijna van het doek af. Ook qua vormgeving zijn er prachtige effecten en contrasten te zien. Kom gerust eens kijken, de expositie is vrij toegankelijk te zien tijdens de ruime openingstijden van de Bogerd.

het Kleine Theater - Hans en Grietje - EXTRA voorstelling om 14.00 uur!

het Kleine Theater - Hans en Grietje - EXTRA voorstelling om 14.00 uur!

01 november 2020

Hans en Grietje zijn verdwaald in het bos. Hans heeft een boek bij zich met de titel: Hans en Grietje. Als Grietje leest in het boek dat ze de volgende dag naar een heks gaan, verandert ze het verhaal. Het kleine theater geeft met mooie muziek en humor zijn eigen draai aan sprookjes, zodat ze niet te eng zijn voor de kleinsten maar ook zeker niet saai voor de oudsten.

FILMHUIS - Parasite

FILMHUIS - Parasite

03 november 2020 om 20.00 uur

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning en hebben een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren

Jim v/d Zee - starting The Engine deel 2

Jim v/d Zee - starting The Engine deel 2

15 november 2020

Na zijn overwinning in 'The Voice of Holland' zat Jim niet stil. Hij dook succesvol het theater in, toerde langs de Nederlandse festivals en bracht twee albums uit. Het laatste album 'starting the engine' werd lovend ontvangen en vormt het startschot van een nieuw theateravontuur. In deel 2 van deze tournee brengt Jim nieuwe covers van legendes die hem inspireren, maar laat hij ook zijn eigen werk horen. Ontdek de verhalen achter beroemde liedjes en geniet van Jim zijn unieke, warme stem

FILMHUIS - Mi Vida

FILMHUIS - Mi Vida

17 november 2020 om 14.00 en 20.00 uur

Kapster Lou (63) koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar ja, en de kinderen en kleinkinderen dan? Een cursus Spaans dan maar, in Cádiz. In de gastvrije stad aan zee kan ze haar zorgende rol loslaten en over haar toekomst nadenken. Als Lou’s lerares Andrea haar aanmoedigt om haar dromen serieus te nemen en een kapsalon in Spanje te beginnen, komen Lou’s kinderen in opstand. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen?

Jasper van der Veen - Het dreigt volkomen goed te komen

Jasper van der Veen - Het dreigt volkomen goed te komen

26 november 2020

Jasper vertelt mooie en slimme verhalen vol sterke grappen. Hij is verwonderd en boos, over zichzelf, zijn vrienden, familie en de wereld om hem heen. Snel schakelend, met een sterke mimiek en onnavolgbare redenaties fileert hij de maatschappij, onze blinde vlekken en dooie hoeken. hij wil een stap verder. Hij wil door. Maar om verder te kunnen, moet je terugkijken, weten waar je vandaan komt en dan een plan maken. Durft hij dat? Dat gaan we zien.

FILMHUIS - Horse Normes

FILMHUIS - Horse Normes

01 december 2020 om 20.00 uur

Al meer dan 20 jaar runt Bruno een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Op het moment dat ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie kansarme jongeren op om als begeleider te gaan werken met deze kinderen. Dit zorgt voor moeilijke maar ook hilarische situaties.

Kasper van Kooten - Speeltijd

Kasper van Kooten - Speeltijd

4 december 2020

In dit tiende programma gaat Kasper van Kooten terug naar de basis. Geen decor, geen band, maar een man en zijn verhaal. In Speeltijd deelt hij zijn kijk op de wereld, zijn omgeving, maar vooral op zichzelf. Het is tevens een monument voor belangrijke mensen in zijn leven. Met zijn herkenbare humor, timing en zelfspot kijkt Van Kooten eerlijker dan ooit naar zijn eigen zuivere speeltijd. Over missers en geluk, liefde en verslaving. Met ontroerende poëzie en goudeerlijke comedy.

Debby Petter - De liefde voorbij

Debby Petter - De liefde voorbij

09 december 2020

Op een avond vertelt een man zijn vrouw dat hij een geheim heeft. Er volgt een ruzie en hij verlaat boos het huis. Twee uur later is hij dood. Zelfmoord? Waarschijnlijk niet. Een dom ongeluk? Zou kunnen. Zij is bodemloos verdrietig. Om zijn dood en om het geheim. Debby Petter vertelt het in een meeslepende, lichte en tegelijkertijd radeloze monoloog. 'De liefde voorbij' is een voorstelling over liefde, geluk, over de vraag wat geluk is en wat echt is. Bestaat er echt geluk? Goede vraag!

Stefano Keizers - Sorry Baby

Stefano Keizers - Sorry Baby

11 december 2020

Stefano zegt sorry: 'Sorry dat ik besta, dat je zoveel hebt moeten huilen, dat ik er nog ben, dat je zo weinig aan me hebt. Sorry dat ik niet opnam, dat ik geen tijd wilde maken, dat ik er niet ben en nooit was en dat je mij hebt leren kennen. ' Dat keizers een genie is om zijn publiek op het verkeerde been te zetten, was in zijn vorige voorstelling goed te zien. Zal hij in zijn nieuwe show Sorry Baby ook weer tot het uiterste gaan?

FILMHUIS - Little Women

FILMHUIS - Little Women

15 december 2020 om 14.00 en 20.00 uur

Little Women vertelt het verhaal van de vier zussen Jo, Meg, Amy en Beth. Zij groeien in de negentiende eeuw op onder de vleugels van hun moeder Marmee. Het is een tijd en een maatschappij waarin het voor een vrouw moeilijk is haar eigen weg te kiezen. Liefde speelt een grote rol in hun leven en elk van hen heeft er op haar eigen manier mee te maken.

Kiki Schippers - Meer

Kiki Schippers - Meer

17 december 2020

Leef! Alsof het je laatste dag is, of als het allerlaatste uur. Kiki doet niet anders. Maar na jaren van dansen op de vulkaan, is het nu tijd om stil te staan bij alles wat zich in de tussentijd heeft opgehoopt en vastgekoekt. Kiki maakt de rekening op, in een voorstelling met een overdaad aan scherpe en ontwapende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart. Een piano, een gitaar en een dijk van een stem, wat wil je eigenlijk nog meer?

Johan Goossens  - In het beste geval

Johan Goossens - In het beste geval

18 december 2020

Het leven loopt vaak net iets anders dan je wil. Anders dan het plaatje in je hoofd. De taart komt anders uit de oven, voor de stralende zon komt een wolkje en die vacature waar je voor geknipt was, gaat toch naar iemand anders. Maar we houden de moed erin, soms tegen beter weten in. Ook Johan moddert moedig voorwaarts. De insteek positief, de uitkomst ongewis. En of hij nou nieuwe buren krijgt, of ergens in China een vaas omstoot. Aan hem zal het niet liggen: hij gaat voor het beste geval.

L.A. Vation U2 - Stories for Boys (the history of U2) - VERPLAATST

L.A. Vation U2 - Stories for Boys (the history of U2) - VERPLAATST

nieuwe datum: 27 november 2021

Geen enkele U2-tribute komt muzikaal zo dicht bij de echte U2 als L.A. Vation. Deze spannende theaterpresentatie is een muzikale reis met hits van alle 14 U2-albums. Samengaand met een boeiende videoproductie, foto's en begeleidende verhalen. Een avond vol met grote hits van één van de grootste rockbands aller tijden!

Karin Bruers - Love is Wonderful!

Karin Bruers - Love is Wonderful!

5 februari 2022

Love is wonderful! was de eerste zin die Karin in haar leven las, op de boekentas van haar oudere broer. 'Kaatje, wat is love?' vroeg hij haar te pas en te onpas en dan antwoordde ze verrukt: 'Wonderful'. het is afgelopen met de wild om zich heen schoppend en spugende cabaretière. het oer is om! Karin verwelkomt u in een warm bad van liefde maar niet schrikken als ze u af en toe kopje onderduwt, da's lief bedoeld.