Agenda van D’n Bogerd

FILMHUIS - Kapsalon Romy

FILMHUIS - Kapsalon Romy

valt in huidige lockdown nieuwe datum volgt z.s.m.

Met frisse tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer.

FILMHUIS - Horse normes

FILMHUIS - Horse normes

valt in huidige lockdown nieuwe datum volgt z.s.m.

Bruno en Malik leven al 20 jaar in een bijzondere wereld, die van autistische kinderen en adolescenten. Binnen hun eigen organisaties, leiden ze jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van kinderen met autisme. Een buitengewoon verbond, voor buitengewonen persoonlijkheden.

FILMHUIS - la belle  Époque

FILMHUIS - la belle Époque

9 februari 2021 om 14.00 en 20.00 uur

Het uitgebluste huwelijk van Victor en Marianne krijgt mogelijk een nieuw impuls wanneer hij bij een prijzig, maar tot in de puntjes georganiseerd rollenspel zijn eerste ontmoeting met Marianna, in een hippe bar in Lyon in 1974, nog eens over kan doen.

FILMHUIS - de Liefhebbers

FILMHUIS - de Liefhebbers

valt in huidige lockdown nieuwed datum volgt z.s.m.

De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen

Kindervoorstelling - Kiekeboe

Kindervoorstelling - Kiekeboe

valt in huidige lockdown nieuwe datum volgt

Ontmoet olifant, schaap, kikker en uil in een verrassend aaibaar decor waar van alles aan te ontdekken valt. Laat je meevoeren in deze stoffen wereld voor de allerkleinsten. Een beeldende, lichte en muzikale voorstelling over hoe fijn het is om te verstoppen en daarna weer tevoorschijn te komen. Een verhaal over verlegenheid, nieuwsgierigheid en het plezier in spelen. Na de voorstelling kunnen de kinderen in en met het decor spelen.

FILMHUIS - Hope Gap

FILMHUIS - Hope Gap

9 maart 2021 om 14.00 en 20.00 uur

Grace en Edward wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap en zijn 29 jaar getrouwd. Als hun zoon Jamie een weekend komt logeren vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten. Het eens zo hechte gezin wordt nu geconfronteerd met een nieuwe situatie waarin emoties als ongeloof, woede, onmacht maar ook hoop elkaar kruisen.

FILMHUIS - Summerland

FILMHUIS - Summerland

23 maart 2021 om 14.00 en 20.00 uur

'Summerland' volgt een vrouw, genaamd Alice, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tot haar ongenoegen wordt een jonge vluchteling bij haar ondergebracht en wil ze deze zo snel mogelijk aan iemand anders overdragen. Toch vormt ze geleidelijk aan een band met hem en zorgt de groeiende vriendschap ervoor dat er enkele geheimen uit haar verleden aan het licht komen.

Jim v/d Zee - starting The Engine deel 2

Jim v/d Zee - starting The Engine deel 2

NIEUWE DATUM 11 april 2021

Na zijn overwinning in 'The Voice of Holland' zat Jim niet stil. Hij dook succesvol het theater in, toerde langs de Nederlandse festivals en bracht twee albums uit. Het laatste album 'starting the engine' werd lovend ontvangen en vormt het startschot van een nieuw theateravontuur. In deel 2 van deze tournee brengt Jim nieuwe covers van legendes die hem inspireren, maar laat hij ook zijn eigen werk horen. Ontdek de verhalen achter beroemde liedjes en geniet van Jim zijn unieke, warme stem

Alexander Broussard & 003 - Billy Joel Experience Band

Alexander Broussard & 003 - Billy Joel Experience Band

NIEUWE DATUM 16 april 2021

Billy Joel behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan 30 top tien hits op zijn naam staan. Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten wel van het pop-spectrum: natuurlijk de klassieke meezinger “The Pianoman” maar ook swingende rockers zoals “My life”, prachtige ballads zoals “Honesty” of lekkere Rock & Roll zoals “Only the good die young”. Stuk voor stuk nummers die live misschien nog wel meer indruk maken dan op de plaat. Alexander Broussard is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Met zijn band “003” bracht hij eerder 5 singles en een dubbel live album uit met eigen werk dat door menig radiostation met enthousiasme ontvangen is en de nodige airplay heeft mogen geniete

Marike Jager - HIT ME

Marike Jager - HIT ME

NIEUWE DATUM 24 april 2021

Eén van Nederlands meest avontuurlijke singersongwriters. Marike Jager is terug! Ze betovert, ontroert en verplettert. Deze keer staat ze op het podium met drummer Martijn Bosman (oa Gotcha!, Henny Vrienten). Hij was het die haar inspireerde toen het virus plotsklaps alle concerten afbrak en het stil werd. Na een fijn telefoongesprek mailt hij haar spontaan een drumbeat ter inspiratie. Beiden voelen een prikkeling om samen iets te maken. Maar hoe gaat zoiets op afstand? Via de mail vliegen ritmes en melodieën over en weer, op zo’n 125 km van elkaar. Twee eigenzinnige karakters die samen het diepe inspringen en muziek gaan maken. Hit me!

Jeroen Clans - Tere Zieltjes

Jeroen Clans - Tere Zieltjes

NIEUWE DATUM 01 mei 2021 - 20.30 uur

Er zijn twee soorten mensen: sneue lafaards die nooit iets nieuws durven te proberen én mensen zoals jij, die over tien jaar kunnen zeggen: "Ik was op 30 januari 2020 in het Agora Theater Druten bij de debuutvoorstelling van Jeroens Clan. En toen waren ze nog een stuk goedkoper.” Na een succesvolle finalistentournee van het Leids Cabaret Festival komen Jip de Poorter, Matthias Tuns en Bram Kroon nu met ‘Tere zieltjes’. Een programma vol snelle scènes, rauwe liedjes en scherpe grappen die jij op je werk gaat proberen na te vertellen. Succes ermee! Zorg dat jij dit gezien hebt voordat anderen het erover gaan hebben!

Klein Amsterdam Producties - Astronautje

Klein Amsterdam Producties - Astronautje

NIEUWE DATUM 31 oktober 2021

Hoe word je een goede astronaut? Moet je goed kunnen sporten of hoog durven klimmen. Moet je weten waar de planeten staan? André het astronautje neemt je mee naar een bijzondere plek en verklapt dan een geheim. In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie kwetsbare planeet. Een voorstelling geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers.

L.A. Vation U2 - Stories for Boys (the history of U2)

L.A. Vation U2 - Stories for Boys (the history of U2)

NIEUWE DATUM 27 november 2021

Geen enkele U2-tribute komt muzikaal zo dicht bij de echte U2 als L.A. Vation. Deze spannende theaterpresentatie is een muzikale reis met hits van alle 14 U2-albums. Samengaand met een boeiende videoproductie, foto's en begeleidende verhalen. Een avond vol met grote hits van één van de grootste rockbands aller tijden!

Kiki Schippers - Meer

Kiki Schippers - Meer

NIEUWE DATUM 17 december 2021

Leef! Alsof het je laatste dag is, of als het allerlaatste uur. Kiki doet niet anders. Maar na jaren van dansen op de vulkaan, is het nu tijd om stil te staan bij alles wat zich in de tussentijd heeft opgehoopt en vastgekoekt. Kiki maakt de rekening op, in een voorstelling met een overdaad aan scherpe en ontwapende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart. Een piano, een gitaar en een dijk van een stem, wat wil je eigenlijk nog meer?

Ila van der Pouw - de Klokkeluider van de Notre Dame

Ila van der Pouw - de Klokkeluider van de Notre Dame

NIEUWE DATUM 19 december 2021

Een grappige en eigenwijze bewerking van een klassieker. Ila van der Pouw is de klokkenluider. Haar medespelers? Een danseres en zoals altijd, haar prachtige poppen. Ila neemt je mee in de magische wereld van de klokkenluider van de Notre Dame in een combinatie van dans en meesterlijk poppenspel. Een voorstelling over vriendschap en vertrouwen. Voor iedereen vanaf 6 jaar. Komt dat zien!

Ersnst Jansz in concert

Ersnst Jansz in concert

NIEUWE DATUM 23 januari 2022

“Op gelijke hoogte met Bob Dylan en Leonard Cohen” en “Overstijgt meermaals het werk van Lennaert Nijgh” schreef de pers over Ernst Jansz. Na zijn hippieperiode met ‘CCC Inc.’ en het succes van het door hem opgerichte ‘Doe Maar’ ging Ernst Jansz solo. Inmiddels heeft hij vijf CD’s uitgebracht en evenzoveel boeken geschreven. In zijn muziek blijft hij een verteller van verhalen en schuwt hij ook de protestsong niet. Voor deze voorstelling verzamelde hij zijn mooiste liedjes, samen met enkele van zijn Dylan-vertalingen (“Schitterend” schreef De Volkskrant), waarvoor hij een Edison-nominatie ontving. Een avond met Ernst Jansz is een unieke en ontroerende belevenis, niet in het minst door de fantastische muzikanten die hem begeleiden: Aili Deiwiks op viool, Guus Paat op gitaren en Richard Wallenburg op bas. Ernst Jansz vindt het zijn beste bandje ooit.

Eveline van Rijswijk - Einde verhaal

Eveline van Rijswijk - Einde verhaal

NIEUWE DATUM 14 januari 2022

Wat is nog goed en wat is fout? De held van vroeger is nu een schurk, die ene traditie kan écht niet meer en wat doet dat standbeeld hier nog? En wordt het niet hoog tijd voor excuses? Na ‘De Première’, de veelgeprezen onewomanshow van politiek theatermaker en Slimste-Mens-finalist Eveline van Rijswijk is ze terug met ‘Einde Verhaal’. In deze scherpe, grappige en confronterende mix van theatercollege en cabaret draait het allemaal om de worsteling met onze identiteit. Er zit maar één ding op: klim uit je loopgraaf en luister. Dit is het moment voor een nieuw verhaal.

Karin Bruers - Love is Wonderful!

Karin Bruers - Love is Wonderful!

NIEUWE DATUM 5 februari 2022

Love is wonderful! was de eerste zin die Karin in haar leven las, op de boekentas van haar oudere broer. 'Kaatje, wat is love?' vroeg hij haar te pas en te onpas en dan antwoordde ze verrukt: 'Wonderful'. het is afgelopen met de wild om zich heen schoppend en spugende cabaretière. het oer is om! Karin verwelkomt u in een warm bad van liefde maar niet schrikken als ze u af en toe kopje onderduwt, da's lief bedoeld.

Timon Krause  - Mindreader

Timon Krause - Mindreader

NIEUWE DATUM 11 februari 2022

Ervaar 'MINDREADER' in het theater: de nieuwe next-level show van Mentalist Timon Krause! De gedachtelezer keert samen met zijn muzikanten Henning Neidhardt en Kevin Wolf terug naar de theaters. Beleef een onverwachte mix van mentalisme en muziek. In deze show ben je live getuige van hoe de MINDREADER de gedachtes van het publiek leest, voorspelt en beïnvloed. We beloven dat je op het puntje van je stoel zal zitten.

Lisa Loeb - Extase

Lisa Loeb - Extase

NIEUWE DATUM 18 februari 2022

Je kent Lisa Loeb als 'die blonde' van het cabaretduo Matroesjka. En nu komt Lisa met een eerste solovoorstelling Extase. Ze laat je dansen op je theaterstoel en stuurtj ej met hernieuwde kracht weer naar huis, klaar om je angsten te overwinnen. Gewapend met twee muzikanten remixt Lisa Loeb stand-up comedy met persoonlijke verhalen, stampende elektropop met loepzuivere zang en diepzinnige levensinzichten met een Disneylied.

Spruijt en Opperman - Heimweeën

Spruijt en Opperman - Heimweeën

NIEUWE DATUM 11 maart 2022

Hoe ouder en wijzer we worden, hoe meer de regie in handen komt van die saaie, serieuze en volwassen ik. En van de saaie, serieuze en volwassen maatschappij. Wat is er mis met af een toe een potje "ik ga op reis en ik neem mee?" De voorstelling Heimweeën is het tweede avondvullende muzikale cabaretprogramma van Spruijt en Opperman. De twintigers snakken naar en beetje kinderlijke magie en bezingen hun heimwee naar de tijd dat de verwondering nog de touwtjes in handen had. Hoe ouder en wijzer we worden, hoe meer de regie in handen komt van de saaie, serieuze, volwassen ik. En van de saaie, serieuze, volwassen maatschappij. Wat is er mis met af en toe een potje ‘Ik ga op reis en ik neem mee’? Heimweeën is het tweede avondvullende muzikale cabaretprogramma van Spruijt en Opperman. De twintigers bezingen hun heimwee naar de tijd dat de verwondering nog de touwtjes in handen had. Ze snakken naar een beetje kinderlijke magie.